En la seva edició 2016, l’Open Innovation Challenge se centra en el desenvolupament de solucions IoT en camps com la seguretat pública, l’automoció connectada, la indústria 4.0, la salut digital, les indústries de servei públic i les ciutats intel·ligents.

L’Open Innovation Challenge 2016 de Nokia està obert a tots els innovadors, startups, institucions i organitzacions acadèmiques, i individus amb idees que puguin revolucionar la IoT o els seus models de negoci. Les candidatures seran avaluades per un comitè d’experts que analitzarà el seu grau d’innovació, impacte i potencial de negoci.

Els 15 projectes finalistes seran convidats a un workshop de dos dies al mes d’octubre a París, en el qual experts de Nokia ajudaran a desenvolupar les seves idees, i els projectes seleccionats tindran accés al Programa d’Acceleració de la Innovació de Nokia. A més, els 3 millors projectes compartiran un premi d’incubació d’idees de fins a 100.000 €.

El termini de presentació de candidatures està obert des del 6 de juny fins al 15 d’agost. A més d’una proposta innovadora, els candidats hauran de mostrar un prototip de la seva idea en funcionament.

Roger Malet, d’AEINNOVA, va endinsar els presents en el sector de l’energia amb els sistemes de sensorització wireless que reaprofiten la calor residual a la planta petrolífera de Repsol a Puertollano. La solució WHRU utilitzada a la planta, va explicar Malet, permet reduir fins a 160 kg de Co2 a l’any sense cap manteniment.

Renato de Castro, CEO de Suiphos, va continuar la jornada amb la seva solució integradora, en línia i amb dades obertes de gestió i control de maquinària IoT urbana. Especialitzada en mapes temàtics geolocalitzats dels actius IoT urbans, la solució és aplicable als sectors de l’energia, la mobilitat, el medi ambient, la connectivitat, el mobiliari urbà, els serveis públics i la seguretat.

Durant el torn de SimonAlfred Batet, Global Manager de Digital Strategic Business, va introduir el sistema Simon100, un projecte desenvolupat en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya i la Fundació i2CAT que reformula el plantejament i el disseny de l’interruptor tradicional per transformar-lo en intel·ligent a voluntat de l’usuari a través d’una aplicació mòbil.

Finalment, l’encarregat de tancar la presentació de casos d’èxit va ser Juan Carlos Castro, Digital Product Manager a Eurecat, qui va introduir la plataforma Kontexting de millora de l’experiència d’usuari en entorns eCommerce. Kontexting es basa en Big Data i anàlisi de dades en temps real a través de Machine Learning per millorar la interacció entre clients i empreses.